De Dirigent

De dirigent van dit zeer gewaardeerde gezelschap is Marc Busscher. Wie kan er beter iets over hem vertellen dan hij zelf? We laten hem hier aan het woord: Mijn naam is Marc Busscher en ben geboren op een mooie zomerse dag (klinkt leuk, maar ik zou het eerlijk gezegd niet weten) in Woerden. Verre familie in een militaire kapel en een opa die mondharmonica speelde zorgden er al gauw voor dat ik ook maar naar de muziekvereniging moest.

Trommelen! Gelukkig vonden mijn ouders dat toch maar niks en moest ik gaan blazen. Trompet werd de keuze en ik vond het ineens leuk, het begon op te vallen in de club en toen ik vijftien was, werd ik gevraagd voor de Egerländer Kapel Ede.

Eerst vooral gezellig, toen kreeg ik een paar Ernst Mosch platen en om een lang verhaal kort te maken, inmiddels heb ik er meer dan 70 en ik ben knettergek van die muziek.

Ik heb trompet gestudeerd aan het Utrechts conservatorium bij Willem van der Vliet (zegt u niets, maar ik heb heel veel aan hem gehad) en in die periode kreeg ik in de gaten dat er nog wel een paar vakmensen rondliepen die deze muziek prachtig vonden.

Daarmee ben ik toen mijn eigen kapel begonnen, en dat was ook zeer succesvol voor een periode, maar omdat ik alles in mijn eentje moest regelen, en de bezetting op het laatst minimaal was, hebben we er in 2001 een punt achter gezet.

Begin 2003 had ik toch wel door dat ik het dirigeren wel miste en ging voor de grap eens wat advertenties in de muziekbladen lezen.

Uiteindelijk een keer op internet gekeken, waar nog maar net de advertentie van de Egerländer Kapel Ede op stond en gereageerd.

Marc Busscher