De Kapel

De Egerländerkapel Ede zet met de warme klanken van de blazers, ondersteund door ritmisch slagwerk  gegarandeerd de juiste toon. Zo’n twintig enthousiaste, gedreven muzikanten en een zangduo verzorgen onder leiding van dirigent Marc Busscher graag een optreden voor u. De gezellige kleding waarin de leden optreden, draagt bij aan de feestelijke sfeer.

Egerländer muziek

De Egerländer volksmuziek is afkomstig uit het grensgebied tussen Duitsland en Tsjechië. De stijl doet denken aan Beierse of Oostenrijkse muziek. Het repertoire bestaat vooral uit polka’s, walsen en marsen. De wat rustiger, gedragen klanken van de Böhmische en Egerländer muziek worden prettig afgewisseld met het opzwepende tempo van de Moravische nummers.

Optredens

De hoogtepunten in het bestaan van de Egerländerkapel Ede zijn de optredens. Net als het publiek  genieten wij van onze muzikale bijdragen aan de Nijmeegse Vierdaagse , de Heideweek in Ede, de oktoberfeesten, het Vlotconcert in Park Sonsbeek in Arnhem, de zomerfeesten in Kleef. En altijd weer treden we met plezier op in verzorgingshuizen, op bruiloften en bijvoorbeeld bij jubilea.